Swedac Logo


”Det ger oss fler jobb”

För drygt ett år sedan ackrediterades er process för kalibrering av tryck- och dragprovmaskiner och fjäderprovningsutrustningar enligt storheten kraft och längd.

 Varför ville ni göra det?
– Våra kunder finns inom metall- och fordonsindustrin, och de har krav på sig att mätutrustningar som kontrollerar produktionsprocesser följer en ackrediterad process och har spårbarhet. Så det var nödvändigt för oss att vara ackrediterade.
 Hur upplevde ni processen?
– Vi är ett litet företag där det händer mycket så det tog ganska lång tid att utveckla vårt kvalitetsledningssystem. När vi kände oss klara var Swedac här och gjorde en prövning tekniskt och av hela systemet, och efter att vi åtgärdat några avvikelser godkändes vi.
Vad har ackrediteringen gett er?
– Det är en konkurrensfördel som gör att vi kan växa och ta fler uppdrag. Helt klart ger det oss fler jobb! Både för kunden och för oss är det en trygghet att vi har ett godkänd och väl fungerande arbetssätt med bra processer, rutiner och kunskap. Dessutom har kvaliteten höjts. Vi hade bra ordning tidigare, men nu har vi höjt oss ett enormt snäpp. Kraven från Swedac är tuffa.
För tuffa?
– Haha, det är klart att vi svettas lite… Nej, det är tvärtom bra och vi är glada för det. Vi säljer bra för att vi har hög kvalitet, och det passar in i vår struktur och vårt erbjudande att vara ackrediterad.

Text: Karin Myrén

 

Anders Vallenfjord, vd på mätteknikföretaget KMK Instrument,

Foto: KMK Instrument

 

Detta är en artikel ur Swedac Magasin #2 2015. Se hela tidningen och prenumerera gratis här

För mer information, kontakta:

Åsa Kultje, kommunikationschef

Uppdaterad/Granskad: 2016-02-05 13:47