Hoppa till innehållet
Medarbetare

De återvänder till Swedac

De gick vidare till nya utmaningar. Nu återvänder de till Swedac. Möt två bedömningsledare som båda två kommer tillbaka till en arbetsplats de redan känner.

De återvänder till Swedac
Selcuk Aydin
Selcuk Aydin, bedömningsledare på Swedac

– Jag lär mig något nytt på Swedac nästan varje dag. Ackreditering är så brett, och det är okej, ja nästan krävs, att man är nyfiken för att trivas på Swedac. Jag gillar det drivet, säger Selcuk Aydin, bedömningsledare på Swedac.

Det är andra gången Selcuk Aydin är bedömningsledare på Swedac. Den här gången arbetar han med bedömningar av laboratorier och certifieringsorgan är ansvarig för en ackrediteringsprocessen P5 i Swedacs ledningssystem. Hans arbete ska bidra till att ackrediterade organ kan hålla en hög och jämn kvalitet.

Den nya tjänsten innehåller en kombination av välkända arbetsuppgifter och nya utmaningar, och det är just den mixen av både trygghet och utveckling som har lockat honom tillbaka till Swedac.

– Jag gick vidare för två år sedan för att jag fick en ny utmaning som teknisk chef på ett certifieringsorgan. Jag är tacksam över de erfarenheter jag gjorde utanför Swedac, jag har en väldigt bra förståelse för myndighetens kunders vardag nu. Men som helhet ser jag att mina kunskaper är mer användbara på ackrediteringssidan, säger Selcuk Aydin.

Christofer Erlandsson
Christofer Erlandsson, bedömningsledare på Swedac

Inom samma avdelning men på en annan enhet har Christofer Erlandsson gjort en liknande resa. Han börjar precis bli varm i kläderna, igen, som bedömningsledare på enheten för fordon och kontroll. Tillsammans med kollegorna på enheten arbetar Christofer Erlandsson framför allt med att bedöma kompetensen hos Sveriges bilprovningar och de verkstäder som är ackrediterade för att släcka tvåor efter besiktning. Några av kollegorna arbetar också med att bedöma företag som i sin tur kontrollerar oljeavskiljare, gasflaskor, hastighetsregulatorer och liknande funktioner och system som måste fungera för att inte bli skadliga för människor eller miljö.

Precis som Selcuk Aydin har han varit borta från myndigheten i två år. I Erlandssons fall var det omständigheter i privatlivet i kombination med en möjlighet att arbeta med upphandlingar och avtal inom Polisen som gjorde att han lämnade Swedac 2018. Nu är han tillbaka och ser fram emot att återuppta kontakten med myndighetens kunder.
– Kontakterna med kunder är den del jag trivs bäst med. Sedan är Swedac helt enkelt en bra arbetsplats. Här är ordning och reda samtidigt som det finns en vilja att utvecklas, säger Christofer Erlandsson.

Fakta återvändare:
Selcuk Aydin
Bedömningsledare AVA
Tidigare period på Swedac:
2012-2018

Christofer Erlandsson
Bedömningsledare fordon
Tidigare period på Swedac:
2016-2018