Hoppa till innehållet
Nyheter

Nu lanserar Swedac en podd om kvalitetsfrågor och utveckling

Första avsnittet av Swedacs podd är ute. Ulf Hammarström, Swedacs generaldirektör, möter Judith Wolst, digital strateg. Fler avsnitt är redan planerade.

Nu lanserar Swedac en podd om kvalitetsfrågor och utveckling

Podden heter En generaldirektör spanar och från och med i dag finns första avsnittet tillgängligt.
– Ambitionen med podden är att diskutera utveckling och kvalitetsfrågor med gäster från vitt skilda fält. Den bygger i hög grad på vår generaldirektörs engagemang i samhällets utveckling och hur myndighetens arbetsfält påverkas av omvärlden. Namnet ringar in den ambitionen, podden är till för att spana och diskutera, Peter Kronvall, Swedacs kommunikationschef.

Poddens första gäst är Judith Wolst, digital strateg och debattör. Samtalet kretsar runt frågor om hur långt det offentliga Sverige har kommit på sin digitala resa. Ligger Sverige i framkant? Eller har vi rent av halkat efter?
– Vi gjorde ett pilotavsnitt med en annan gäst under förra året. Det avsnittet spreds enbart internt hos oss på myndigheten. Efter piloten kom förslag inifrån organisationen om gäster till podden. Judith Wolst var den vi valde att fånga upp först. Hon arbetar inom ett område som berör oss alla. Det blev ett bra avsnitt, säger Peter Kronvall.

Ytterligare ett poddavsnitt är redan inspelat. Det handlar om laddning av elfordon och finns också tillgängligt nu. Under våren planeras för inspelningar av nya avsnitt, listan över möjliga gäster innehåller allt från forskare till vd:ar för entreprenörsdrivna företag.
– Hör gärna av er med idéer om vem vi ska möta. Vi är öppna för förslag utifrån så länge de berör Swedac och handlar om utveckling och kvalitetsfrågor, säger Peter Kronvall.

Podden finns på platser där poddar finns.

Spotify

Apple Podcasts