Hoppa till innehållet
Nyheter

”Jag gillar att kunna påverka det som går att påverka”

Hon valde biologi för att kunna bo och arbeta varsomhelst i världen. Efter tre vändor i USA är Elisabeth Hallin-Bergvall tillbaka i tonårstidens Huskvarna och sedan drygt ett år enhetschef för avdelningen Miljö och Hälsa på Swedac.
– Det är ett så otroligt viktigt jobb! Tänk vad som skulle hända med tilliten till samhället om man blev sjuk varannan gång man drack vattnet, säger hon.

Porträtt av Elisabeth Hallin-Bergvall som kolalr in i kameran.

Det var i slutet av pandemin hon fick nog; att bo i Stockholm med två små barn utan att känna någon som kunde hjälpa till blev för slitsamt. Idag är Huskvarna familjens hemma. Barnens mormor bor inom gångavstånd. Den tidigare dagliga pendlingen med tunnelbana är bytt mot drygt en timmes bilkörning till och från Borås, två dagar i veckan. Övriga dagar arbetar hon hemifrån.

Efter 13 år på Folkhälsomyndigheten började Elisabeth Hallin-Bergvall i augusti 2022 på Swedac i rollen som chef för Miljö och Hälsa.
– Jag jobbar med kvalitet och tillit. Tillsammans med mina 14 medarbetare säkerställer vi hög kvalitet hos laboratorier inom området miljö och medicin. Det gör vi genom tillsyn där vi visar på förbättringsmöjligheter, vilket i sin tur leder till ökat tillit säger hon.

Läs hela medarbetarporträttet här.