Hoppa till innehållet
Om Swedac

Här finns Swedacs senaste pressmeddelanden. Länkar leder till Swedacs pressrum på MyNewsdesk och öppnas i ny flik.

Pressmeddelande

​Swedac får nytt uppdrag från regeringen

13 May 2020 06:15

EU stöper om unionens marknadskontroll i grunden. Säkrare produkter inom hela Europa är målet. Nu har regeringen utsett Swedac till Sveriges centrala samordningskontor med uppgiften att föra Sveriges talan inom det nya nätverket för marknadskontroll i Bryssel.

​Swedac varnar för falska certifikat kopplade till skyddsutrustning i vården

22 April 2020 06:30

Allt fler hör av sig till Swedac med misstankar om falska certifikat för skyddsutrustning i vården. Nu ger myndigheten råd om hur du kan kontrollera om ett certifikat är äkta.

​Allt om Swedacs 2019 i myndighetens färska årsberättelse

18 March 2020 12:42

2019 var ett viktigt är för Swedac. Läs om myndighetens prioriterade frågor, se filmen som berättar om varför Swedac finns och möt medarbetarna i porträtt från deras vardag.

​Inför sportloven: Sveriges fjällmackar kontrollerade

7 February 2020 07:52

Den som tankar i fjällen ska kunna vara säker på att få rätt mängd bensin. Swedac har kontrollerat Sveriges fjällmackar. 55 av 57 kontrollerade mackar fick godkänt.

”Hög tid att ackrediteringsvärlden börjar arbeta mot mer jämställdhet”

6 February 2020 08:00

Jämställdhet har varit en icke-fråga i ackrediteringsvärlden. Nu tar Swedac initiativ till förändring - och lyfter frågan till europeisk nivå. ​– Vår verksamhet påverkar hur produkter och tjänster är utformade. Vi måste tydligare bidra till att utveckling sker på ett jämställt sätt, säger Ulf Hammarström, generaldirektör, Swedac.

Gå till Swedacs pressrum på Mynewsdesk

Kontaktperson