Här finns Swedacs senaste pressmeddelanden. Länkar leder till Swedacs pressrum på MyNewsdesk och öppnas i ny flik.

Pressmeddelande

Stärkt kvalitet i rättsmedicinska obduktioner

23 June 2016 08:17

Högre rättssäkerhet när mord ska utredas blir det från och med i dag, då rättsmedicinska obduktioner kvalitetssäkras. Rättsmedicinalverket har ackrediterats av Swedac, vilket innebär en garanti för att alla undersökningar har en jämn och hög kvalitet

Livskvalitet för äldre

21 June 2016 11:18

Trots debatten om brister och varierande ambitionsnivåer inom äldreomsorgen har ännu ingen svensk vårdgivare ansökt om att bli certifierad mot den nya kvalitetsstandarden för äldreomsorg. Certifieringen kan bidra till kvalitetssäkrad och jämlik omsorg och samtidigt spara kommunala resurser. Det säger myndigheten Swedacs generaldirektör Peter Strömbäck.

Ackreditering firas över hela världen

9 June 2016 11:25

​En av doldisarna bland almanackans dagar är Världsackrediteringsdagen. Den firas globalt den 9 juni för att uppmärksamma varför vi kan vara trygga när vi åker hiss, kör bil eller dricker vatten ur kranen.

Världsmetrologidagen - värd att uppmärksamma

20 May 2016 12:43

Den 20 maj firas Världsmetrologidagen i ett femtiotal länder för att uppmärksamma att så många länder kommit överens om att använda sig av ett gemensamt mätsystem.

Krav på certifiering ger en säkrare skönhetsbransch

20 May 2016 06:00

​Krav på certifiering bör införas för verksamheter som utför kroppsbehandlingar. Det anser den statliga myndigheten Swedac, som i sitt remissvar till Skönhetsutredningen hävdar att förslagen på åtgärder för ett stärkt konsumentskydd inte är tillräckligt långtgående.

Gå till Swedacs pressrum på Mynewsdesk

Kontaktperson

  • Åsa Kultje, Kommunikationschef Skicka e-post Telefon: 070-857 77 10