Hoppa till innehållet
Om Swedac

Här finns Swedacs senaste pressmeddelanden. Länkar leder till Swedacs pressrum på MyNewsdesk och öppnas i ny flik.

Pressmeddelande

Swedac deltar i Almedalen Play

30 June 2021 07:34

Myndigheten Swedac arrangerar två webinar under årets upplaga av Almedalen. Hur ackreditering kan stärka kommunal vård och omsorg är ett tema, det andra webinaret belyser de förändringar av marknadskontroll som just nu genomförs inom EU.

Pandemin har visat behov av en starkare samordning av svensk marknadskontroll

31 May 2021 11:10

På uppdrag av regeringen har Swedac utvärderat hur samordningen mellan berörda marknadskontrollmyndigheter fungerade inom Marknadskontrollrådet och hur marknadskontrollen för dessa myndigheter påverkats av den pågående pandemin. Nu presenteras resultaten - liksom förslag till förbättringsåtgärder.

Swedacs roll att kvalitetssäkra bilbesiktningen bekräftad i Riksrevisionens granskning

27 April 2021 06:59

Riksrevisionen presenterade i dag, 27 april, sin rapport ”Omregleringen av besiktningsmarknaden för fordon”. Swedacs roll som kvalitetssäkrare av bilbesiktning bekräftas i rapporten och myndigheten planerar nu för fortsatt förbättringsarbete med rapportens slutsatser som grund.

Swedac redo att möta framtidens medarbetare på karriärmässa

19 March 2021 07:53

Swedac deltar i Framtidsmässan, landets största karriär-event för offentlig sektor. Till mässan har Swedac med två erbjudanden – ett möjligt jobb och chans att göra undersökningar för myndighetens räkning.

Nu presenteras Swedacs årsberättelse för 2020

17 March 2021 07:00

Nu presenteras Swedacs årsberättelse för 2020. Myndighetens omställning, verksamhetens ekonomiska omsättning och medarbetarnas egna berättelser lyfts fram.

Gå till Swedacs pressrum på Mynewsdesk

Kontaktperson