Hoppa till innehållet
Om Swedac

Här finns Swedacs senaste pressmeddelanden. Länkar leder till Swedacs pressrum på MyNewsdesk och öppnas i ny flik.

Pressmeddelande

Ulf Hammarström förordnas för ytterligare tre år som generaldirektör och chef för Swedac

19 April 2024 14:01

Regeringen har beslutat att ge Ulf Hammarström fortsatt förtroende som generaldirektör och chef för Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll, Swedac. – Jag är stolt och tacksam för att ha fått förnyat förtroende att under ytterligare tre år leda myndigheten, säger Ulf Hammarström.

Swedacs årsberättelse 2023

15 March 2024 08:00

Även för Swedac präglades förra året av det alltmer spända geopolitiska läget och en teknologiutveckling som tog rejäla kliv framåt. Nu presenteras myndighetens årsberättelse som även innehåller en film där generaldirektör Ulf Hammarström har ordet.

Samarbetet med Ukraina om kvalitetsinfrastrukturen inleds

19 December 2023 07:30

Under fem dagar förra veckan besökte en ukrainsk delegation Sverige för att inleda samarbetet med myndigheten Swedac och SIS (Svenska institutet för standarder). Detta var det första fysiska mötet och den första större aktiviteten inom det fyraåriga Sidafinansierade projektet

Nytt samarbete för att stödja kvalitetsinfrastrukturen i Ukraina

6 October 2023 07:00

Swedac och Svenska institutet för standarder, SIS, har slutit ett fyraårigt avtal med Sida för att stötta Ukraina i att upprätthålla kvalitet och säkerhet i produkter och tjänster under kriget. Projektet kommer också att stötta en hållbar återuppbyggnad av Ukraina och processen att bli medlem i EU.

Sverige först i Europa med möjlighet till certifiering enligt SERMI

1 June 2023 07:15

Idag har de första kontrollorganen för regelverket SERMI ackrediterats av Swedac. Det innebär att Sverige är första land i Europa med ackrediterade kontrollorgan för SERMI. Regelverket ska säkerställa att oberoende fordonsverkstäder får tillgång till säkerhetsrelaterad data från tillverkarna vid service och underhåll.

Gå till Swedacs pressrum på Mynewsdesk

Kontaktperson