Här finns Swedacs senaste pressmeddelanden. Länkar leder till Swedacs pressrum på MyNewsdesk och öppnas i ny flik.

Pressmeddelande

Sverige tar täten för internationellt kvalitets- och handelssamarbete

24 May 2017 07:57

Swedacs generaldirektör Peter Strömbäck utnämns idag till ordförande för EA, den europeiska samarbetsorganisationen för ackreditering. Därmed har Sverige intagit toppen i världens tre viktigaste ackrediteringsorganisationer.

Redovisningscentraler minskar fusket i taxibranschen

28 April 2017 11:15

Från 1 maj måste samtliga taxibilar i Sverige vara kopplade till en redovisningscentral. Syftet är att få bort fusket från taxibranschen, vilket säkerställs genom att redovisningscentralerna använder utrustning som har certifierats av ett ackrediterat certifieringsorgan.

​Små affärer slarvar oftare med butiksvågar

12 April 2017 09:19

Små affärer är sämre än stora på att leva upp till de krav som ställs på butiksvågar. I de minsta affärerna uppfyller bara 28 procent de krav som myndigheten Swedac ställer på vågarna.

Ackreditering för en trygg spelmarknad

31 March 2017 14:06

Ackreditering kan bidra till att öka tilliten, stärka säkerheten och konsumentskyddet inom spelmarknaden, enligt spelutredningen som lämnade sitt förslag idag. Swedacs generaldirektör Peter Strömbäck välkomnar förslaget.

Stärkt konsumentskydd vid köp av färdigförpackade varor

3 February 2017 11:23

Myndigheten Swedac har tagit fram nya föreskrifter för färdigförpackade varor. Syftet är att konsumenterna ska få den mängd vara som de betalar för.

Gå till Swedacs pressrum på Mynewsdesk

Kontaktperson

  • Åsa Kultje, Kommunikationschef Skicka e-post Telefon: 070-857 77 10