Här finns Swedacs senaste pressmeddelanden. Länkar leder till Swedacs pressrum på MyNewsdesk och öppnas i ny flik.

Pressmeddelande

Försäljningen av e-cigaretter blir lagreglerad

30 June 2017 11:09

Den 1 juli blir försäljningen av e-cigaretter reglerad i lag. Folkhälsomyndigheten blir den tillsynsmyndighet som ska se till att produkterna följer lagstadgade krav. Swedac, som samordnar den svenska marknadskontrollen, får därmed en ny medlem i Marknadskontrollrådet.

Koldioxidutsläpp inom sjöfarten granskas

28 June 2017 06:05

Arbetet för att reglera koldioxidutsläpp inom sjöfarten tog ett kliv framåt i veckan. Det första företaget i Sverige har ackrediterats för att kunna kontrollera och intyga att fartygens utsläppsrapporter stämmer.

Otillåtna bagagevågar på tre av fem flygplatser

21 June 2017 11:59

Tre av fem flygplatser i Stockholmsregionen och Mellansverige har bagagevågar som inte uppfyller de krav på kontroller som ställs. Det visar en undersökning som myndigheten Swedac genomfört under våren.

Sverige tar täten för internationellt kvalitets- och handelssamarbete

24 May 2017 07:57

Swedacs generaldirektör Peter Strömbäck utnämns idag till ordförande för EA, den europeiska samarbetsorganisationen för ackreditering. Därmed har Sverige intagit toppen i världens tre viktigaste ackrediteringsorganisationer.

Redovisningscentraler minskar fusket i taxibranschen

28 April 2017 11:15

Från 1 maj måste samtliga taxibilar i Sverige vara kopplade till en redovisningscentral. Syftet är att få bort fusket från taxibranschen, vilket säkerställs genom att redovisningscentralerna använder utrustning som har certifierats av ett ackrediterat certifieringsorgan.

Gå till Swedacs pressrum på Mynewsdesk

Kontaktperson

  • Åsa Kultje, Kommunikationschef Skicka e-post Telefon: 070-857 77 10