Hoppa till innehållet
Om Swedac

Här finns Swedacs senaste pressmeddelanden. Länkar leder till Swedacs pressrum på MyNewsdesk och öppnas i ny flik.

Pressmeddelande

Sverige först i Europa med möjlighet till certifiering enligt SERMI

1 June 2023 07:15

Idag har de första kontrollorganen för regelverket SERMI ackrediterats av Swedac. Det innebär att Sverige är första land i Europa med ackrediterade kontrollorgan för SERMI. Regelverket ska säkerställa att oberoende fordonsverkstäder får tillgång till säkerhetsrelaterad data från tillverkarna vid service och underhåll.

Swedacs årsberättelse 2022 – gd-ord, viktiga händelser och ekonomiska resultat

15 March 2023 08:05

2022 var ett viktigt år för verksamhetsutveckling på Swedac. Så sammanfattar generaldirektör Ulf Hammarström året som passerade. Ta del av gd-:s ord tillsammans med viktiga händelser och ekonomiska resultat i myndighetens färska årsberättelse.

Försäljningsförbud mot Kejsar AB

9 March 2023 08:00

Swedac förbjuder företaget Kejsar AB (www.kejsar.se) att saluhålla och sälja den del av bolagets sortiment som utgörs av guldpläterade smycken märkta med finhaltsstämpeln ”18K”. Produkter som är tillverkade av oädel metall eller överdragna med ädelmetall, t.ex. gulddoublékedjor eller produkter med plätering, är inte är att betrakta som ädelmetallarbeten och får därför inte stämplas som sådana.

Swedac får hyresgäst – högskolan flyttar in

14 December 2022 09:07

Swedac får en hyresgäst. Det är Högskolan i Borås som flyttar in i Swedacs lokaler under en period. Både Swedac och Högskolan ser fördelar med att sitta närmare varandra.

Data från fordonsbranschen del av Swedacs pilotprojekt

18 October 2022 06:00

Swedacs bedömningsarbete skapar stora mängder data. Nu finns alla underlag samlade i en databas. I ett pilotprojekt analyseras data från fordonsbranschen - framöver ska materialet användas för att ge enskilda kunder en tydligare bild av sina avvikelser men också för dialog om trender inom branschen.

Gå till Swedacs pressrum på Mynewsdesk

Kontaktperson