Här finns Swedacs senaste pressmeddelanden. Länkar leder till Swedacs pressrum på MyNewsdesk och öppnas i ny flik.

Pressmeddelande

Böter för otillåtna vågar

18 October 2016 08:52

​En stor mataffär i Stockholm har dömts till 40 000 kronor i böter för att ha använt två butiksvågar som Swedac belagt med användningsförbud.

Bättre miljö genom energikartläggning

16 September 2016 10:25

Nu kan alla större svenska företag börja kartlägga sin energianvändning. I förra veckan beslutade Swedac om ackreditering för de första företagen som certifierar de ledningssystem och experter som behövs för att göra jobbet.

Stärkt kvalitet i rättsmedicinska obduktioner

23 June 2016 08:17

Högre rättssäkerhet när mord ska utredas blir det från och med i dag, då rättsmedicinska obduktioner kvalitetssäkras. Rättsmedicinalverket har ackrediterats av Swedac, vilket innebär en garanti för att alla undersökningar har en jämn och hög kvalitet

Livskvalitet för äldre

21 June 2016 11:18

Trots debatten om brister och varierande ambitionsnivåer inom äldreomsorgen har ännu ingen svensk vårdgivare ansökt om att bli certifierad mot den nya kvalitetsstandarden för äldreomsorg. Certifieringen kan bidra till kvalitetssäkrad och jämlik omsorg och samtidigt spara kommunala resurser. Det säger myndigheten Swedacs generaldirektör Peter Strömbäck.

Ackreditering firas över hela världen

9 June 2016 11:25

​En av doldisarna bland almanackans dagar är Världsackrediteringsdagen. Den firas globalt den 9 juni för att uppmärksamma varför vi kan vara trygga när vi åker hiss, kör bil eller dricker vatten ur kranen.

Gå till Swedacs pressrum på Mynewsdesk

Kontaktperson

  • Åsa Kultje, Kommunikationschef Skicka e-post Telefon: 070-857 77 10