Hoppa till innehållet
Om Swedac

Här finns Swedacs senaste pressmeddelanden. Länkar leder till Swedacs pressrum på MyNewsdesk och öppnas i ny flik.

Pressmeddelande

Bygger tillit och konkurrenskraft tillsammans – nytt svensk-isländskt avtal om samarbete

25 August 2022 09:19

Nu knyts Island och Sveriges ackrediteringsmyndigheter närmare varandra. Ett nytt samarbetsavtal undertecknas i dag. Swedacs generaldirektör Ulf Hammarström kommenterar avtalet. "Vi knyts närmare varandra när det gäller att bygga tillit och säkerhet."

Swedac får regeringsuppdrag att främja ett mer flexibelt elsystem

8 August 2022 12:07

Swedac är en av fyra myndigheter som får i uppdrag av regeringen att främja ett mer flexibelt elsystem. Swedacs uppgift är att tillsammans med Energimyndigheten utveckla möjligheter till smart styrning av elanvändning.

En välkommen svensk strategi för marknadskontroll

30 June 2022 12:14

Regeringen har fattat beslut om Sveriges första strategi för marknadskontroll. Swedac är en av de myndigheter som påverkas av beslutet.

Swedac i Namibia

13 May 2022 07:46

Swedac-medarbetaren Selcuk Aydin är i Nambibia. I ett samarbetsprojekt mellan Swedac och Namibia ska han i ett första skede stötta Namibias deltagande i internationell handel, som i längden ska kunna bidra till den ekonomiska utvecklingen.

Förslag till nationell strategi för marknadskontroll lämnas till regeringen

16 March 2022 07:30

Effektivare kontroll, mer samarbete och utökad kunskap - det är de tre målen i förslaget till Sveriges nya strategi för marknadskontroll. Strategin blir den första i sitt slag och har arbetats fram i samråd mellan myndigheter och konsumentorganisationer. I förlängningen ska den nya strategin leda till säkrare produkter för svenska konsumenter. Nu lämnas förslaget över till regeringen för beslut.

Gå till Swedacs pressrum på Mynewsdesk

Kontaktperson