Hoppa till innehållet
Om Swedac

Här finns Swedacs senaste pressmeddelanden. Länkar leder till Swedacs pressrum på MyNewsdesk och öppnas i ny flik.

Pressmeddelande

Pandemin har visat behov av en starkare samordning av svensk marknadskontroll

31 May 2021 11:10

På uppdrag av regeringen har Swedac utvärderat hur samordningen mellan berörda marknadskontrollmyndigheter fungerade inom Marknadskontrollrådet och hur marknadskontrollen för dessa myndigheter påverkats av den pågående pandemin. Nu presenteras resultaten - liksom förslag till förbättringsåtgärder.

Swedacs roll att kvalitetssäkra bilbesiktningen bekräftad i Riksrevisionens granskning

27 April 2021 06:59

Riksrevisionen presenterade i dag, 27 april, sin rapport ”Omregleringen av besiktningsmarknaden för fordon”. Swedacs roll som kvalitetssäkrare av bilbesiktning bekräftas i rapporten och myndigheten planerar nu för fortsatt förbättringsarbete med rapportens slutsatser som grund.

Swedac redo att möta framtidens medarbetare på karriärmässa

19 March 2021 07:53

Swedac deltar i Framtidsmässan, landets största karriär-event för offentlig sektor. Till mässan har Swedac med två erbjudanden – ett möjligt jobb och chans att göra undersökningar för myndighetens räkning.

Nu presenteras Swedacs årsberättelse för 2020

17 March 2021 07:00

Nu presenteras Swedacs årsberättelse för 2020. Myndighetens omställning, verksamhetens ekonomiska omsättning och medarbetarnas egna berättelser lyfts fram.

​Sjömackar i Skåne och södra Halland kontrollerade

9 June 2020 06:32

​Den som tankar sin fritidsbåt i Skåne och södra Halland ska få korrekt mängd drivmedel. Nu har Swedac kontrollerat sjömackarna i södra Sverige – 16 av 20 kontrollerade mackar fick en anmärkning.

Gå till Swedacs pressrum på Mynewsdesk

Kontaktperson