Hoppa till innehållet
Om Swedac

Här finns Swedacs senaste pressmeddelanden. Länkar leder till Swedacs pressrum på MyNewsdesk och öppnas i ny flik.

Pressmeddelande

Swedac får hyresgäst – högskolan flyttar in

14 December 2022 09:07

Swedac får en hyresgäst. Det är Högskolan i Borås som flyttar in i Swedacs lokaler under en period. Både Swedac och Högskolan ser fördelar med att sitta närmare varandra.

Data från fordonsbranschen del av Swedacs pilotprojekt

18 October 2022 06:00

Swedacs bedömningsarbete skapar stora mängder data. Nu finns alla underlag samlade i en databas. I ett pilotprojekt analyseras data från fordonsbranschen - framöver ska materialet användas för att ge enskilda kunder en tydligare bild av sina avvikelser men också för dialog om trender inom branschen.

Bygger tillit och konkurrenskraft tillsammans – nytt svensk-isländskt avtal om samarbete

25 August 2022 09:19

Nu knyts Island och Sveriges ackrediteringsmyndigheter närmare varandra. Ett nytt samarbetsavtal undertecknas i dag. Swedacs generaldirektör Ulf Hammarström kommenterar avtalet. "Vi knyts närmare varandra när det gäller att bygga tillit och säkerhet."

Swedac får regeringsuppdrag att främja ett mer flexibelt elsystem

8 August 2022 12:07

Swedac är en av fyra myndigheter som får i uppdrag av regeringen att främja ett mer flexibelt elsystem. Swedacs uppgift är att tillsammans med Energimyndigheten utveckla möjligheter till smart styrning av elanvändning.

En välkommen svensk strategi för marknadskontroll

30 June 2022 12:14

Regeringen har fattat beslut om Sveriges första strategi för marknadskontroll. Swedac är en av de myndigheter som påverkas av beslutet.

Gå till Swedacs pressrum på Mynewsdesk

Kontaktperson