Här finns Swedacs senaste pressmeddelanden. Länkar leder till Swedacs pressrum på MyNewsdesk och öppnas i ny flik.

Pressmeddelande

Stärkt konsumentskydd vid köp av färdigförpackade varor

3 February 2017 11:23

Myndigheten Swedac har tagit fram nya föreskrifter för färdigförpackade varor. Syftet är att konsumenterna ska få den mängd vara som de betalar för.

Sverige tar plats i internationellt handelssamarbete

23 January 2017 16:39

Som förste svensk har Peter Kronvall valts in i IAF, den internationella samarbetsorganisationen för ackreditering av certifieringsorgan och blir en av styrelsens sex ledamöter. Med denna utnämning intar Sverige toppen i världens tre viktigaste samarbetsorganisationer för ackreditering.

​Naturvärdesinventeringar kan kvalitetssäkras

1 December 2016 06:30

​Trots att naturvärdesinventeringar ligger till grund för domar i Mark- och miljödomstolen har det hittills inte funnits någon standardiserad kvalitetskontroll för hur de utförs. Från och med i år kommer naturvärdesinventeringar kunna kvalitetssäkras genom ackreditering.

Ökad tillit till varor och tjänster med ny europeisk strategi

24 November 2016 10:56

Idag beslutades det om en ny långsiktig strategi som ska bidra till ökad tillit till varor och tjänster i Europa. – I en orolig omvärld är det allt viktigare att utveckla kvalitetsfrågor och skapa förutsättningar för ökad rörlighet av produkter och tjänster, säger myndigheten Swedacs generaldirektör Peter Strömbäck, som har varit drivande i arbetet med att ta fram strategin.

Pressinbjudan: Europeiskt toppmöte i Borås

18 November 2016 13:23

Myndigheten Swedac är värd när den europeiska samarbetsorganisationen för ackreditering, EA, har ett två dagar långt toppmöte i Borås. Journalister är välkomna att delta under förmiddagen den 23/11, då Oscar Stenström, statssekreterare åt EU- och handelsminister Ann Linde, öppnar mötet tillsammans med Swedacs generaldirektör Peter Strömbäck.

Gå till Swedacs pressrum på Mynewsdesk

Kontaktperson

  • Åsa Kultje, Kommunikationschef Skicka e-post Telefon: 070-857 77 10