Hoppa till innehållet
Om Swedac

Här finns Swedacs senaste pressmeddelanden. Länkar leder till Swedacs pressrum på MyNewsdesk och öppnas i ny flik.

Pressmeddelande

Samarbetet med Ukraina om kvalitetsinfrastrukturen inleds

19 December 2023 07:30

Under fem dagar förra veckan besökte en ukrainsk delegation Sverige för att inleda samarbetet med myndigheten Swedac och SIS (Svenska institutet för standarder). Detta var det första fysiska mötet och den första större aktiviteten inom det fyraåriga Sidafinansierade projektet

Nytt samarbete för att stödja kvalitetsinfrastrukturen i Ukraina

6 October 2023 07:00

Swedac och Svenska institutet för standarder, SIS, har slutit ett fyraårigt avtal med Sida för att stötta Ukraina i att upprätthålla kvalitet och säkerhet i produkter och tjänster under kriget. Projektet kommer också att stötta en hållbar återuppbyggnad av Ukraina och processen att bli medlem i EU.

Sverige först i Europa med möjlighet till certifiering enligt SERMI

1 June 2023 07:15

Idag har de första kontrollorganen för regelverket SERMI ackrediterats av Swedac. Det innebär att Sverige är första land i Europa med ackrediterade kontrollorgan för SERMI. Regelverket ska säkerställa att oberoende fordonsverkstäder får tillgång till säkerhetsrelaterad data från tillverkarna vid service och underhåll.

Swedacs årsberättelse 2022 – gd-ord, viktiga händelser och ekonomiska resultat

15 March 2023 08:05

2022 var ett viktigt år för verksamhetsutveckling på Swedac. Så sammanfattar generaldirektör Ulf Hammarström året som passerade. Ta del av gd-:s ord tillsammans med viktiga händelser och ekonomiska resultat i myndighetens färska årsberättelse.

Försäljningsförbud mot Kejsar AB

9 March 2023 08:00

Swedac förbjuder företaget Kejsar AB (www.kejsar.se) att saluhålla och sälja den del av bolagets sortiment som utgörs av guldpläterade smycken märkta med finhaltsstämpeln ”18K”. Produkter som är tillverkade av oädel metall eller överdragna med ädelmetall, t.ex. gulddoublékedjor eller produkter med plätering, är inte är att betrakta som ädelmetallarbeten och får därför inte stämplas som sådana.

Gå till Swedacs pressrum på Mynewsdesk

Kontaktperson