Hoppa till innehållet
Om Swedac

Att arbeta på Swedac är att bidra till ett fungerande samhälle och tillit i vardagen. På den här sidan samlas information och berättelser om olika tjänster inom myndigheten.

 • ”Jag gillar att utveckla och ta reda på varför saker funkar eller inte”

  ”Jag gillar att utveckla och ta reda på varför saker funkar eller inte”

  Uppvuxen i scoutrörelsen är Linnea Holm van vid att lösa problem och få saker och ting att hända. Värdefull erfarenhet för Swedacs första ledningssamordnare.
  — Man behöver kunna hålla igång många saker samtidigt – och gilla möten, säger hon.

 • ”Utmaningen är att säga till kunderna att de har missuppfattat – och samtidigt peppa dem att göra rätt”

  ”Utmaningen är att säga till kunderna att de har missuppfattat – och samtidigt peppa dem att göra rätt”

  Visserligen är hennes uppgift att kontrollera sjukhuslabb. Men den stora utmaningen gäller kommunikation:
  — Det är en konst att på ett vänligt och peppande vis säga att det här har du missuppfattat, säger
  Anna Rönnborg, bedömningsledare på Swedac.

 • ”Vi ska bli bättre på att berätta om allt som fungerar”

  ”Vi ska bli bättre på att berätta om allt som fungerar”

  Swedacs uppgift är att rätta till det som inte fungerar i samhället. Men att bara lyfta fel och brister ger inte hela bilden av samhällets kvalitet. Tvärtom gynnar det dem som avsiktligt vill sprida oro.
  — Jag vill att vi blir lika bra på att lyfta fram och berätta om allt det som fungerar, säger Ulf Hammarström, efter ett år som myndighetens generaldirektör.

 • På uppdrag i samhällets tjänst

  På uppdrag i samhällets tjänst

  ”Som en del av Swedac ser man ju till att säkerställa att vi kan känna tillit till varandra.” Så sammanfattar Swedacs Helene I Johansson de samhälleliga förtjänsterna i sitt jobb som bedömningsledare. Idag får hon tillträde till en värld vi andra endast får följa i fiktionen när hon åker på tillsyn på Tullverkets kriminaltekniska laboratorium i Göteborg.

 • ”Jag gillar pappersarbete, helt enkelt!”

  ”Jag gillar pappersarbete, helt enkelt!”

  Med en stor vurm för struktur, människor och pappersarbete känner Sara Jensen att hon har hittat hem i rollen som bedömningsledare på Swedac. Vi följde med Sara på en riktig djupdykning när hon åkte på tillsyn bland grodmän och ubåtar hos Försvarets Dykeri och Navalmedicinska center i Karlskrona.

 • Med världen som arbetsplats

  Med världen som arbetsplats

  Att vara bedömningsledare på Swedac innebär växlande arbetsuppgifter- och miljöer. För kanske ingen är detta mer sant än för Fredrik Langmead som far mellan svenska städer och världsmetropoler för att bidra till en kvalitetssäkrad omgivning. Vi följde med Fredrik på en bedömning i Borås.

 • ”I slutänden handlar det om att skapa en rättvis marknad”

  ”I slutänden handlar det om att skapa en rättvis marknad”

  Det är det utåtriktade arbetet, möjligheten att se andra verksamheter och få arbeta för en rättvis marknad som driver Mikael Calestam. Efter sex år som bedömningsledare på Swedac stortrivs han fortfarande med sitt arbete.