Att arbeta på Swedac är att bidra till ett fungerande samhälle och tillit i vardagen. På den här sidan samlas information och berättelser om olika tjänster inom myndigheten.

 • “Min tjänst har utvecklats så mycket att det aldrig hunnit bli tråkigt.”

  “Min tjänst har utvecklats så mycket att det aldrig hunnit bli tråkigt.”

  Bäst med Swedac är alla trevliga medarbetare, för­änderliga arbetsuppgifter och känslan av att göra nytta, säger Henrik Carlborg som har jobbat som jurist på Swedac i sexton år.

 • ”I slutänden handlar det om att skapa en rättvis marknad”

  ”I slutänden handlar det om att skapa en rättvis marknad”

  Det är det utåtriktade arbetet, möjligheten att se andra verksamheter och få arbeta för en rättvis marknad som driver Mikael Calestam. Efter sex år som bedömningsledare på Swedac stortrivs han fortfarande med sitt arbete.

 • Med världen som arbetsplats

  Med världen som arbetsplats

  Att vara bedömningsledare på Swedac innebär växlande arbetsuppgifter- och miljöer. För kanske ingen är detta mer sant än för Fredrik Langmead som far mellan svenska städer och världsmetropoler för att bidra till en kvalitetssäkrad omgivning. Vi följde med Fredrik på en bedömning i Borås.

 • ”Jag gillar pappersarbete, helt enkelt!”

  ”Jag gillar pappersarbete, helt enkelt!”

  Med en stor vurm för struktur, människor och pappersarbete känner Sara Jensen att hon har hittat hem i rollen som bedömningsledare på Swedac. Vi följde med Sara på en riktig djupdykning när hon åkte på tillsyn bland grodmän och ubåtar hos Försvarets Dykeri och Navalmedicinska center i Karlskrona.

 • På uppdrag i samhällets tjänst

  På uppdrag i samhällets tjänst

  ”Som en del av Swedac ser man ju till att säkerställa att vi kan känna tillit till varandra.” Så sammanfattar Swedacs Helene I Johansson de samhälleliga förtjänsterna i sitt jobb som bedömningsledare. Idag får hon tillträde till en värld vi andra endast får följa i fiktionen när hon åker på tillsyn på Tullverkets kriminaltekniska laboratorium i Göteborg.