Hoppa till innehållet
Om Swedac

I Swedacs nyhetsbrev presenteras det senaste om myndigheten, ackreditering och reglerad mätteknik, såväl som aktuella händelser. Nyhetsbrevet kommer ut var sjätte vecka.

Prenumerera på Swedacs nyhetsbrev

Nyhetsbrev för 2019

Swedacs nyhetsbrev 1, 2019 – om certifiering av drönare, konsekvenser av ett hårt Brexit och hur du vet att dina guldsmycken är äkta.

Swedacs nyhetsbrev 2, 2019 – om Världsmetrologidagen 2019, utökad kontroll av sjömackar och hur du vet att du betalar rätt pris för det du köper i matbutiken.

Swedacs nyhetsbrev 3, 2019 – om att förbereda sig på en hård Brexit, på uppdrag i samhällets tjänst och firandet av Swedac 30 år.

Swedacs nyhetsbrev 4, 2019 – om det första ackrediterade företaget som ska granska spelbolag, möte med generaldirektör Ulf Hammarström och tillit till myndigheter i Jordanien.

Nyhetsbrev för 2018

Swedacs nyhetsbrev 6, 2018 – om hur en tillsyn går till, vad den nya definitionen av kilogrammet innebär för industrin och om företag som blivit certifierade mot nya standarden för arbetsmiljö.

Swedacs nyhetsbrev 5, 2018 – med handel som tema där det går att läsa om Swedacs internationella arbete, ackreditering inom handelsavtalet Ceta och att EU:s inre marknad nu firar 25 år. Dessutom intervjuas Swedacs nya generaldirektör Ulf Hammarström

Swedacs nyhetsbrev 4, 2018 – om hur den svenska spelmarknaden nu regleras med hjälp av ackreditering, hur ledningssystem kan avstyra kriser i verksamheten och om tillförlitlig radonmätning med hjälp av ackrediterade företag.

Swedacs nyhetsbrev 3, 2018 – om Swedacs internationella arbete, hur ackreditering kan främja svensk export och hur många medarbetare som följer med till Borås.

Swedacs nyhetsbrev 2, 2018 – om hur upphandlingar kan förenklas med ackreditering, hur det kan gynna oseriösa aktörer att inte följa upp upphandlingar och hur kunder påverkas av Swedacs omlokalisering till Borås.

Swedacs nyhetsbrev 1, 2018 – om hur handelsavtalet mellan EU och Kanada underlättar för export, ändrade regelverk om personlig skyddsutrustning och regeringens beslut att koncentrera verksamheten till Borås. Generaldirektören skriver om marknadskontroll och e-handel.

Nyhetsbrev för 2017

Swedacs nyhetsbrev 6, 2017 – om Swedacs internationella arbete med att stärka kvalitetssystem i Jamaica och en intervju med Merih Malmqvist Nilsson om första året som ordförande i ILAC. Generaldirektör Peter Strömbäck skriver om Swedacs utredning om brexit.

Swedacs nyhetsbrev 5, 2017 – om Swedacs seminarium om Kvalitetslandet, hur drönare kan bli säkrare med ackreditering och globala samarbeten för kvalitetssäkring. Generaldirektör Peter Strömbäck skriver om plattformen Kvalitetslandet.

Swedacs nyhetsbrev 4, 2017 – om Swedacs närvaro på Kvalitetsmässan, fyra nya standarder och utredningen om marknadskontroll där en ny lag föreslås. Generaldirektör Peter Strömbäck skriver om internationella projekt.

Swedac nyhetsbrev 3, 2017 – om Swedacs närvaro i Almedalen, hur man vet att nöjesfält är säkra och internationella utbildningsprojekt. Generaldirektör Peter Strömbäck skriver om hur ackreditering kan kvalitetssäkra test- och demoanläggningar.

Swedac nyhetsbrev 2, 2017 – om Kvalitetslandet, redovisningscentraler för taxi och aktuella möten där Swedac har deltagit. Generaldirektör Peter Strömbäck skriver om världsmetrologidagen.

Swedac nyhetsbrev 1, 2017 – om det nya ämnesområdet Påfyllnadsprocesser gasolflaskor, ett av de första ackrediterade laboratorierna samt om mottagningen i Hong Kong där svensk äldrevård ses som en förebild. Generaldirektör Peter Stömbäck skriver om miljötillsyn.