I Swedacs nyhetsbrev presenteras det senaste om myndigheten, ackreditering och reglerad mätteknik, såväl som aktuella händelser. Nyhetsbrevet kommer ut var sjätte vecka.

Prenumerera på Swedacs nyhetsbrev

 

Tidigare nyhetsbrev

Swedacs nyhetsbrev #4 2018 – om hur den svenska spelmarknaden nu regleras med hjälp av ackreditering, hur ledningssystem kan avstyra kriser i verksamheten och om tillförlitlig radonmätning med hjälp av ackrediterade företag.

Swedacs nyhetsbrev #3 2018 – om Swedacs internationella arbete, hur ackreditering kan främja svensk export och hur många medarbetare som följer med till Borås.

Swedacs nyhetsbrev #2 2018 – om hur upphandlingar kan förenklas med ackreditering, hur det kan gynna oseriösa aktörer att inte följa upp upphandlingar och hur kunder påverkas av Swedacs omlokalisering till Borås.

Swedacs nyhetsbrev #1 2018 – om hur handelsavtalet mellan EU och Kanada underlättar för export, ändrade regelverk om personlig skyddsutrustning och regeringens beslut att koncentrera verksamheten till Borås. Generaldirektören skriver om marknadskontroll och e-handel.

2017

Swedacs nyhetsbrev #6 2017 – om Swedacs internationella arbete med att stärka kvalitetssystem i Jamaica och en intervju med Merih Malmqvist Nilsson om första året som ordförande i ILAC. Generaldirektör Peter Strömbäck skriver om Swedacs utredning om brexit.

Swedacs nyhetsbrev #5 2017 – om Swedacs seminarium om Kvalitetslandet, hur drönare kan bli säkrare med ackreditering och globala samarbeten för kvalitetssäkring. Generaldirektör Peter Strömbäck skriver om plattformen Kvalitetslandet.

Swedacs nyhetsbrev #4 2017 – om Swedacs närvaro på Kvalitetsmässan, fyra nya standarder och utredningen om marknadskontroll där en ny lag föreslås. Generaldirektör Peter Strömbäck skriver om internationella projekt.

Swedac nyhetsbrev #3 2017 – om Swedacs närvaro i Almedalen, hur man vet att nöjesfält är säkra och internationella utbildningsprojekt. Generaldirektör Peter Strömbäck skriver om hur ackreditering kan kvalitetssäkra test- och demoanläggningar.

Swedac nyhetsbrev #2 2017 – om Kvalitetslandet, redovisningscentraler för taxi och aktuella möten där Swedac har deltagit. Generaldirektör Peter Strömbäck skriver om världsmetrologidagen.

Swedac nyhetsbrev #1 2017 – om det nya ämnesområdet Påfyllnadsprocesser gasolflaskor, ett av de första ackrediterade laboratorierna samt om mottagningen i Hong Kong där svensk äldrevård ses som en förebild. Generaldirektör Peter Stömbäck skriver om miljötillsyn.