• Swedac medverkar i Almedalen

  Just nu pågår Almedalsveckan i Visby. Under några intensiva dagar samlas ett stort antal samhällsaktörer för att diskutera aktuella utmaningar och frågeställningar inom en mängd områden. Swedac är på plats och har deltagit i ett flertal aktiviteter.

 • Försäljningen av e-cigaretter blir lagreglerad

  Den 1 juli blir försäljningen av e-cigaretter reglerad i lag. Folkhälsomyndigheten blir den tillsynsmyndighet som ska se till att produkterna följer lagstadgade krav. Swedac, som samordnar den svenska marknadskontrollen, får därmed en ny medlem i Marknadskontrollrådet.

 • Koldioxidutsläpp inom sjöfarten granskas

  Arbetet för att begränsa koldioxidutsläpp inom sjöfarten tog ett kliv framåt i veckan. Det första företaget i Sverige har ackrediterats för att kunna kontrollera och intyga att fartygens utsläppsrapporter stämmer.

 • Otillåtna bagagevågar på tre av fem flygplatser

  Tre av fem flygplatser i Stockholmsregionen och Mellansverige har bagagevågar som inte uppfyller de krav på kontroller som ställs. Det visar en undersökning som myndigheten Swedac genomfört under våren.

 • Snart dags för höstens bedömarutbildning

  9-12 oktober 2017 hålls en bedömarutbildning i Borås. Utbildningen fokuserar på Swedacs riktlinjer för tekniska bedömare och bedömningsledare.

 • Swedac besöker Bryssel

  Tisdag 20 juni besöker Swedac EU-kommissionen och Sveriges ständiga representation vid EU för att diskutera aktuella frågor med koppling till EU:s inre marknad.

 • Hon lär om kvalitetsinfrastruktur i Sverige

  Under fyra veckor har ett 30-tal höga chefer och regeringstjänstemän från sju länder i södra Afrika fått lära sig om kvalitetsinfrastruktur och handel i Swedacs regi. Dr Eve Gadzikwa, chef för Standards Association of Zimbabwe, är en av deltagarna.

 • Swedac på plats i Almedalen

  Swedac finns på plats i Almedalen 3–6 juli.
  – Almedalen är ett unikt tillfälle att föra diskussioner för att möta samhällsutmaningarna. Swedac är en viktig samhällsaktör som finns i många sektorer. För oss är det självklart att vara där, säger Swedacs generaldirektör Peter Strömbäck.

 • Ett säkert nöje

  Visste du att berg-och-dalbanor, karuseller och andra åkattraktioner i nöjesparker besiktas varje år av ett ackrediterat kontrollorgan?

 • Framgångsrikt harmoniseringsarbete i Nordafrika och Mellanöstern ger resultat

  Jordanien, Tunisien, Egypten och Marocko samarbetar för att underlätta handel med industriprodukter. Att harmoniseringen av de första produktkategorierna nu är nära på klara är en framgång som visar att arbetet ger konkret resultat.