• Driftavbrott i Swedacs IT-system

  På måndag kväll, från klockan 17.00, pågår systemarbete i Swedacs IT-system, vilket innebär driftavbrott under kvällen för vår webbplats och WebiDoc.

 • Svensk marknadskontroll på agendan under en konferens inom ramen för Östra Partnerskapet

  Europeiska kommissionen arrangerar varje år en konferens med fokus på kvalitetsinfrastrukturen i det Östra Partnerskapet. I år deltog Amina Makboul, Swedac och presenterade den svenska marknadskontrollen.

 • Drönare kan bli säkrare med ackreditering

  Drönare blir allt vanligare på marknaden men de riskerar att störa både radioutrustning och flygtrafik. I ett remissvar till förslaget om EU-gemensam drönarreglering lyfter Swedac upp poängen med ackreditering för att säkra kvaliteten och minska riskerna.

 • Swedacs seminarium om produktlagstiftningen blev en succé

  Många nyföretagare som säljer produkter känner inte till produktlagstiftningen – något som kan leda till stora och onödiga kostnader. Den 9 november var Swedac på Eget Företag-mässan i Älvsjö för att informera nyföretagare om gällande regler. Swedacs marknadskontrollsamordnare Anna Stattin var där och höll i ett seminarium.

 • Swedacs seminarium på Kvalitetsmässan livestreamas

  Seminariet Är Kvalitetslandet Sverige förberett för framtiden? livestreamas kl. 10:50–11:50 den 14 november. Spara länken för att inte missa seminariet!

 • Myndigheten Swedac tar ledning för kvalitetslandet Sverige

  – Kvalitet är basen för vårt välstånd. I en omvärld som förändras behöver kvalitet och kvalitetssäkring utvecklas, säger Swedacs generaldirektör Peter Strömbäck.

 • ILAC diskuterade globalt samarbete under generalförsamlingsmötet

  Den 21–30 oktober hade ILAC, den globala samordningsorganisationen för ackreditering av laboratorier och kontrollorgan, kommittémöten samt sitt generalförsamlingsmöte i Vancouver.

 • Peter Strömbäck om sin medverkan på Kvalitetsmässan

  – Kvalitet är basen för vårt välstånd. I en värld av förändring behöver också kvalitet och kvalitetssäkringsfrågorna följa med, säger Swedacs generaldirektör Peter Strömbäck i en film om sin medverkan på Kvalitetsmässan 14–16 november.

 • Viktig information för certifieringsorgan angående övergången för ISO 9001 och ISO 14001

  Övergången från äldre versioner av standarderna ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015 är nu inne på sitt sista år.

 • Bra resultat för bensinpumpar

  Nu är Swedacs tillsyn över bensinmackarna i Norrbotten klar. Bilister som oroat sig för att bensinmätaren inte visar rätt, kan nu känna sig lugna. 11 av 14 kommuner får bra betyg. Av alla pumpar som kontrollerats var det bara två som hade kvarstående anmärkning – och det var inte för att mätarna visade fel.