• Swedacs samarbete med Jordanien i mål

  Under 18 månader har Swedac hjälpt Jordanien att bygga upp sin ackrediteringsverksamhet.
  — Vi tar också med oss erfarenheter och lärdomar vi kan använda för att utveckla vårt arbete här hemma, säger Viktoria Lindberg Martinell, projektledare.

 • Stärkt konkurrenskraft med standarder och ackreditering

  Visste du att standarder och ackreditering kan göra ditt företag starkare på en global marknad? Nu bjuder Swedac, SIS och PRV in till en halvdag om de affärsmässiga fördelarna med immaterialrätt, standardisering och ackreditering.

 • Konsekvenser vid ett eventuellt avtalslöst brexit

  Swedac informerar om hur ett eventuellt avtalslöst brexit kan komma att påverka anmälda organ, ackrediterade organ och tillverkare.

 • Framtidens våg kan inte bara väga – den tar betalt också

  Från två vågskålar som ska väga jämt till våginstrument med micro-datorer som kan mäta enstaka gram. Det är vågens historia i kort format. Nu tar världens vågar nästa språng.

 • Sveriges sjömackar kontrollerade

  Den som tankar sin fritidsbåt längs kusten ska kunna vara säker på att få korrekt mängd bensin. Under sommaren 2019 har Swedac kontrollerat Sveriges sjömackar.

 • Lyckad examen från höstens bedömarutbildning

  Inom ackrediteringsverksamheten anordnar Swedac regelbundet bedömarkurser med fokus på att utbilda externa bedömare som myndigheten sedan kan anlita i bedömningsverksamheten.

 • Swedac 30 år – se filmen!

  Landshövdingen var där. Och en av Sveriges mest kända debattörer. Dessutom - över 100 personer som bygger tillit i samhället varje dag. Följd med in i Swedac-vimlet när myndigheten firade 30 år.

 • Swedac sätter ljus på en nedgrävd miljöhjälte – oljeavskiljaren

  Vissa miljöhjältar döljer sig bokstavlig talat under jord. Nu lyfter Swedac fram oljeavskiljaren - som med rätt tillsyn - kan bli ett mer effektivt verktyg i svenska kommuners klimatarbete. I ett seminarium nyligen kunde miljöinspektörer från landets alla kommuner ställa sina frågor om oljeavskiljare.

 • ”Förbered er på en hård brexit”

  Agera nu, vänta inte. Den uppmaningen riktar Swedac till svenska företag som påverkas av brexit och ackreditering och marknadskontroll.
  – Svenska företag ska förbereda sig på att Storbritannien lämnar EU den sista oktober i år, och att britterna lämnar utan avtal, säger Josefine Larsson, jurist på Swedac.

 • Swedac ställer nya krav på landets elmätare

  Framtidens elmätare ska inte bara kunna mäta hur mycket el som förbrukas i ett hushåll, utan också tala om hur mycket el som produceras. Det nya kravet på att kunna mäta hur mycket energi som levereras till elnätet är den viktigaste effekten av den ändrade föreskriften inom mätning av överförd el som Swedac nu publicerar.