Hoppa till innehållet

Nyheter

 • Första företag ackrediterat för ISO/IEC 17029

  Den nya standarden ISO/IEC 17029 innebär att det för första gången finns möjlighet att verifiera påståenden från organisationer och företag. Nu har Swedac ackrediterat ett första företag enligt den nya standarden.
  — Det känns otroligt roligt att vi nu har ett organ ackrediterat för ISO/IEC 17029, säger Kaarlo Book, bedömningsledare, Swedac.

 • Se Swedacs webinar från Almedalen

  Myndigheten Swedac arrangerar två webinar under årets upplaga av Almedalen. Hur ackreditering kan stärka kommunal vård och omsorg är ett tema, det andra webinaret belyser de förändringar av marknadskontroll som just nu genomförs inom EU.

 • Covidbevis och ackreditering – vanliga frågor och svar

  Swedac får just nu många frågor kopplade till EU:s digitala covidbevis. E-hälsomyndigheten har huvudansvar för bevisen medan Swedac kan erbjuda information om ackreditering och medicinska laboratorier. Här listas på vilket sätt privatpersoner och företag kan söka information hos Swedac.

 • Webinar om kvalitetsverktyg i kommunal vård och omsorg

  Inspirerande exempel, utblickar till andra samhällssektorer och inspel från vårdföretagen – det är några av ingredienserna i ett färskt webinar hos Swedac. Temat kretsar runt hur kommunal vård och omsorg kan använda standarder och ackreditering som verktyg för att säkra kvalitet.

 • Lediga tjänster

  Swedac söker tekniska bedömningsledare inom fordonsområdet.

 • Swedac får utökat internationellt förtroende

  Efter två år som en av Swedacs representanter i den europeiska organisationen EA ökar Fredrik Langmead, bedömningsledare, sitt internationella engagemang.
  — Det känns väldigt hedrande och spännande, säger han.

 • Ny vägledning för ISO 17020 finns tillgänglig

  Nu finns en färsk vägledning för bedömare och kontrollorgan som arbetar med ISO 17020. Det uppdaterade dokumentet har beteckningen Swedac Doc 15:4.

 • Bedömarutbildningen för hösten 2021

  Dags för anmälan till höstens bedömarutbildning.

 • Pandemin har visat behov av en starkare samordning av svensk marknadskontroll

  På uppdrag av regeringen har Swedac utvärderat hur samordningen mellan berörda marknadskontrollmyndigheter fungerade inom Marknadskontrollrådet och hur marknadskontrollen för dessa myndigheter påverkats av den pågående pandemin. Nu presenteras resultaten liksom behov av och förslag till åtgärder.

 • Nu går Swedacs intressentundersökning ut

  I veckan skickar Swedac ut en undersökning till drygt 5000 personer som berörs av myndighetens arbete. Vilken är din bild av myndigheten? Hur kan Swedac förbättras? Det är några av huvudfrågorna.