Hoppa till innehållet

Nyheter

 • Bedömarutbildningen för våren 2021

  Bedömarutbildningen för våren 2021 är inställd för externa deltagare.

 • Nordiskt samarbete om laddningsstationer för elbilar

  Målet är att få fram EU-gemensamma mättekniska regler för publika laddningsstationer. Som ett första steg har Swedac tagit initiativ till ett nordiskt samarbete.
  — Förhoppningsvis kan en nordisk lösning fungera innan EU-gemensamma regler finns på plats, säger Mikael Schmidt, avdelningschef avdelningen för reglerad mätteknik, Swedac.

 • Glad Påsk önskar Swedac

  Sill-lunch och avkoppling i form av en deckare är en klassisk påsk-kombination. Varför inte uppdatera den vanan med läsning om framtidens mat?

 • Swedac redo att möta framtidens medarbetare på karriärmässa

  Swedac deltar i Framtidsmässan. Mässan, som i år är helt digital, är landets största karriärevent för studenter och ny-utexaminerade som är intresserad av att arbeta inom offentlig sektor.
  Till mässan har Swedac med två erbjudanden – ett möjligt jobb och chans att göra undersökningar för myndighetens räkning.

 • Nu presenteras Swedacs årsberättelse för 2020

  Året som passerade var speciellt. Nu presenteras Swedacs årsberättelse för 2020. Myndighetens omställning, verksamhetens ekonomiska omsättning och medarbetarnas egna berättelser lyfts fram.

 • Många vattenmätare visar fel

  För att garantera att konsumenter betalar för rätt mängd vatten krävs det att vattenmätaren visar rätt. Vid höstens marknadskontroll var det bara hälften av de kontrollerade mätarna som uppfyllde kraven.

 • Så skyddas ackrediteringen

  Ackreditering är ett verktyg som främjar tilliten i samhället, skapar förutsättningar för handel och säkerställer trygghet.
  Men trots de tydliga regelverken och återkommande kontrollerna förekommer det ibland felaktigheter och fusk. Då har Swedac befogenhet att agera för att skydda förtroendet.

 • Brexit är här – nu börjar arbetet framåt

  Storbritanniens utträde ur EU är ett faktum. I grevens tid, på självaste julafton, godkändes också ett handelsavtal mellan EU och britterna. Ett avtal som reglerar mycket - men inte allt, och där det finns möjligheter för parterna att hitta bättre lösningar framöver.

 • Frågor och svar i samband med debatten om KRAV-märkning

  Swedac och ackreditering har nämnts vid upprepade tillfällen i samband med den senaste tidens debatt om KRAV-märkning. Kopplat till detta får Swedac frågor. Här har vi samlat fyra aktuella frågeställningar - och svaren på dem.

 • Arbetet med marknadskontroll har fått förstärkning

  I samband med att Swedac fått ett utökat ansvar för samordning av marknadskontroll inom EU har Avdelningen för juridik och handelsfrågor förstärkts med en koordinator och en jurist.