Hoppa till innehållet

Nyheter

 • Nya regler, säkra produkter och e-handel

  Igår, den 20 oktober, gick årets Din produkt, ditt ansvar av stapeln. Denna gång riktade sig innehållet såväl till näringsliv, konsumentorganisationer som myndigheter. Eventet genomfördes för första gången digitalt och arrangerades av myndigheterna i Marknadskontrollrådet, i samarbete med Svensk Handel och Sveriges konsumenter.

 • Nu ska Swedacs avgiftsmodell bli tydligare

  Swedac gör en översyn av myndighetens avgiftsmodell. Målet är att utveckla nuvarande modell i en riktning som gör den både enklare och tydligare.
  – Avgifterna för 2022 förändras inte. Men justeringar framöver kan bli aktuellt, säger Håkan N Pettersson, avdelningschef för myndighetsutveckling och service på Swedac.

 • Hon är invald i ledningsgruppen för EA:s kommitté för multilaterala avtal

  Kristina Hallman är chef för ackrediteringsavdelningen på Swedac. Nu har hon också valts in i ledningsgruppen för den europeiska organisationen EA:s kommitté för multilaterala avtal. Kommitténs huvuduppdrag är att harmonisera och utveckla referentbedömningarna av ackrediteringsorgan i Europa.

 • Nu är anmälan öppen till Din produkt, ditt ansvar

  Nya regler, säkra produkter och e-handel – det är årets tema för Din Produkt, ditt ansvar. Det digitala eventet riktar sig till alla som är intresserade av marknadskontroll. Nu är anmälan öppen - eventet arrangeras 20 oktober.

 • ”Det är en otroligt spännande uppgift”

  Nu är referentbedömningen av Swedac klar för denna gången. Men arbetet med att säkra det internationella förtroendet för ackreditering pågår ständigt. Från Swedacs sida är bedömningsledaren Fredrik Langmead i väg ett par gånger om året för att utföra referentbedömningar av andra ackrediteringsorgan i Europa.
  – Att vara en del i detta är en otroligt spännande och lärorik uppgift, säger Fredrik Langmead.

 • ”Jag är stolt över kompetensen hos Swedacs medarbetare”

  Referentbedömningen av Swedac är nu genomförd. Teamet från den europeiska ackrediteringsorganisationen, EA, har under förra veckan bedömt Swedacs ackrediteringsverksamhet på distans. Och slutmötet i fredags uppfattades positivt även om det slutliga resultatet av utvärderingen kommer att dröja en tid.
  – Det har varit en väldigt bra och positiv vecka och jag känner stor stolthet över kompetensen hos mina medarbetare och glädje över att de fått tillfälle att visa denna, säger Swedacs generaldirektör Ulf Hammarström.

 • Nu granskas Swedac – så utvärderas ett ackrediteringsorgan

  Under den här veckan utvärderas Swedac. Tolv experter från andra ackrediteringsorgan runt om i Europa granskar den svenska myndighetens arbete.
  – Utvärderingen är en viktig del i kedjan av förtroende. Vi ser fram emot den här veckan, den är en betydelsefull del i vår verksamhet och en möjlighet till utveckling, säger Kristina Hallman, avdelningschef för ackreditering på Swedac.

 • Swedac informerar angående brexit

  Swedac informerar om hur brexit påverkar anmälda organ, ackrediterade organ och tillverkare.

 • ”Bedömningen är viktig för förtroendet – alla ska kunna lita på systemet”

  Oftast är det Swedac som bedömer. Men vart fjärde år hamnar vår egen verksamhet under luppen. Den som leder bedömarteamet är Mija Renko från Slovenian Accreditation.
  – Det är viktigt för allas förtroende att den här processen finns, säger Mija Renko.

 • Det händer i höst för Swedac

  Hösten är här – och på Swedac är det full fart. Mycket av arbetet präglas fortfarande av pandemin och lösningar på distans.
  – Vi gör vår del och följer fortsatt Folkhälsomyndighetens riktlinjer, säger Swedacs kommunikationschef Peter Kronvall.
  Här är några av de aktiviteter som Swedac är involverade i den närmsta tiden.