Hoppa till innehållet
Nyheter

Nederländska utmaningar engagerar

När Swedacs medarbetare igår samlades för myndighetsdag var det med en gästande föreläsare från det nederländska ackrediteringsorganet Raad voor Accreditatie. Styrelseordförande Roeland Nieuweboer berättade om de utmaningar man står inför där.
– Det var superintressant och blev bra diskussioner efteråt, berättar Karolina Wikmyr, Avdelningschef HR, Swedac.

Fortbildning och omvärldsbevakning är två viktiga frågor inom Swedac. Gårdagens interna samlingsdag var den näst sista av årets åtta tillfällen då alla medarbetare samlas på Navet Science Center för att under en förmiddag tillsammans fördjupa sig i olika frågor.

Roeland Nieuweboer, från Raad voor Accreditatie, inledde dagen med att berätta om sig, den verksamhet han representerar och de huvudsakliga utmaningar de står inför:
Är vi omvärldsbevakande? Har vi koll på vad samhället behöver? Industrin? Och hur förhåller vi oss till förändringar, väntar vi tills vi inte kan förneka att vi inte har en aning?

Andra frågor Roland Nieuweboer ställde var i viss mån självkritiska; är vi för byråkratiska? Servar vi verkligen våra kunder i tillräckligt stor utsträckning.
– Efter Rolands presentation diskuterade vi i smågrupper det han sagt och hur relevant det är för oss på Swedac. Det blev värdefulla samtal och folk bjöd till, berättar Karolina Wikmyr.

Swedacs medarbetare samlades för årets näst sista myndighetsdag på Navet Science Center i Borås.

Därefter fokuserades resten av förmiddagen på några olika framtidsprojekt inom Swedac. Bland annat berättade Linnea Holm om Swedacs mål och hur de hänger ihop med myndighetens regleringsbrev. Mikael Joabsson, Avdelningen Reglerad Mätteknik, berättade om de AI-verktyg avdelningen arbetar med tillsammans med Borås högskola och Borås miljö och energi.
– Andra frågor gällde aggregerade dataprojekt och ett kommunikationsverktyg för övervakning av marknadsprodukter och Swedacs roll i detta, säger Karolina Wikmyr.

Årets sista myndighetsdag inträffar 4 december och då är rubriken Att låta sig ledas.