Hoppa till innehållet
Nyheter

Swedac berättar – fyra korta videos som guidar och inspirerar

Swedacs arbete kan vara svårt att förstå. Men nu finns en ny möjlighet att få myndighetens arbete förklarat. I fyra färska videos guidar Swedacs medarbetare till ackreditering och reglerad mätteknik - och bjuder dessutom på en spaning om el och grön omställning.

Det är på Swedacs youtube-kanal som materialet ligger. Två av fyra videos handlar om ackreditering. I den ena berättar ackrediteringsavdelningens chef Kristina Hallman om vilket värde ackreditering tillför, och varför fler företag och offentliga aktörer kan ha nytta av ackreditering. I den andra videon guidar bedömningsledaren Karin Engelhart till hur en ansökan om ackreditering faktiskt går till.

Även avdelningen för reglerad mätteknik har spelat in två guidande filmer. I den första berättar utredare Hin Lau om varför reglerad mätteknik är viktigt, och hur mätning blir allt mer betydelsefullt för framtiden.

I den andra videon om reglerad mätteknik delar avdelningschef Mikael Schmidt och utredare Renée Hansson med sig av en spaning om vad som händer just nu inom el och hållbar omställning. Hur vet vi att elbilen laddas med den energi vi betalar för?

Ta del av materialet här:

Swedac berättar: ackreditering – ett verktyg som fler företag och myndigheter kan ha nytta av

Swedac berättar: ansöka om ackreditering – så fungerar det

Swedac berättar: att mäta rätt – en framtidsfråga

Swedac berättar: grön omställning, elbilar och mätteknik – en framtidsspaning