Hoppa till innehållet
Nyheter

Bilar och besiktning i blodet

I över 30 år har bilar har varit en del av Christofer Erlandssons liv. Först i pappas verkstad, sedan på besiktningsföretag och till slut på Swedac som enhetschef inom fordon och kontroll.
– Det är alltjämt ett spännande område, och något vi förbereder oss för mycket nu är hur fordonskontroll kan se ut i framtiden – då vi bland annat går mot en ökad elektrifiering, säger Christofer Erlandsson.

Porträtt av Christofer Erlandsson.

Även om man kanske kan tro det så har Christofer Erlandsson ingen utbildning som bilmekaniker, utan gick fyraårig teknisk linje på gymnasiet och tog examen som gymnasieingenjör.
– Men pappa drev verkstad för tunga fordon och jag började jobba hos honom på lov och andra lediga stunder. Då fick jag verkligen upp intresset för fordon. Det kändes självklart ganska tidigt att jag skulle fortsätta inom branschen på något sätt.

Besök från Swedac

Så blev det, och under åren på besiktningsföretag träffade Christofer på de ambulerande bedömningsledarna som kom från myndigheten Swedac.
– Många som jobbar med mig nu på Swedac kommer från besiktningsföretagen, och har bytt. Vi träffade helt enkelt på Swedac i vår vardag, och man började prata, fråga och på så vis fick jag reda på att Swedac sökte folk.

Kronologiskt är vi nu framme vid år 2016, och i sin tidigare roll på besiktningsföretaget hade Christofer varit marknadsområdeschef.

Läs hela porträttet här.