Hoppa till innehållet
Nyheter

Swedac söker kompetens och experter för teknisk bedömning

Swedac har stor efterfrågan på bedömare/experter som kan genomföra bedömningsuppdrag i samband med ackreditering. Nu söker myndigheten tekniska bedömare/experter inom alla områden. Välkommen att delta i upphandlingen!

Swedacs verksamhet omfattar såväl bedömning inför ackreditering och ändring av ackreditering, som tillsyn av ackrediterade organ. Vid dessa bedömningar avropar Swedac uppdrag från externa bedömare/experter som kan bidra med sin tekniska kompetens vid granskningen.

Swedac upphandlar nu en ”pool” av bedömare/experter för avrop av uppdrag inom flera områden. De leverantörer som anlitas ska kunna genomföra bedömningar av det ackrediterade organets förutsättningar att uppfylla ackrediteringskrav. Bedömningar sker där det ackrediterade organets verksamhet bedrivs – men också på distans.

Vi söker experter som redan är kvalificerade TR (Tekniska rådgivare), TB (Tekniska bedömare) och BL (Bedömningsledare) likväl som ”okvalificerade” nya experter som har rätt teknisk kompetens/bakgrund. I denna upphandling vänder vi oss endast till experter som kan erbjuda sina tjänster via ett företag.

Anbudet ska ha inkommit till Swedac senast 10 september 2024.

Läs mer om vad det innebär att vara teknisk bedömare Bli teknisk bedömare eller gå direkt  eller gå direkt till Swedacs upphandlingar.