Hoppa till innehållet
Nyheter

Smarta fordons-sökningar i Swedacs register

Swedac har ett register över alla verksamheter som har en ackreditering.
Den som behöver hitta uppgifter om exempelvis fordonsverkstäder och företag som är ackrediterade för fordonsbesiktning har mängder med information att hämta.
Här guidar myndigheten till bästa sökvägen.

Smarta fordons-sökningar i Swedacs register

Swedacs ackrediteringsregister innehåller alla ackrediterade verksamheter. Bland dessa finns laboratorier, certifierings- och kontrollorgan, organ för validering och verifiering, arrangörer av program för kompetensprövning och producenter av referensmaterial.

I registret finns möjlighet att göra två sökningar som handlar om fordon. Den ena är nyttig för den som behöver kontaktuppgifter till en verkstad som kan släcka så kallade tvåor. Den andra sökningen visar alla företag som är ackrediterade för att besiktiga fordon i Sverige.

Här är en kort bakgrund och guide till sökningen på fordonsverkstäder.

När en bil får anmärkningar i bilbesiktningens protokoll eller i en rapport från polisens flygande inspektion måste bilen ofta ombesiktigas.

En ackrediterad verkstad kan efter reparation och kontroll av samtliga brister som noterats vid besiktningstillfället intyga direkt till vägtrafikregistret att bristerna är åtgärdade.
Här finns en skräddarsydd sökning i Swedacs register efter verkstäder.

https://search.swedac.se/sv/ackrediteringar?s=egna+fordonsreparationer

Företag som arbetar med fordonsbesiktning måste vara ackrediterade av Swedac. Här finns en skräddarsydd sökning på företag som är ackrediterade för att utföra fordonsbesiktning.

https://search.swedac.se/sv/ackrediteringar?mode3_accarea_l1=Kontrollbesiktning&mode3_accarea_l2=&mode3_accstd=&mode3_docs=