Hoppa till innehållet
Nyheter

El och fordon är Swedacs tema under Frihamnsdagarna

Swedac deltar i Frihamnsdagarna i Göteborg. Myndigheten arrangerar bland annat seminarium om el som fordonsbränsle och hur detta framtidsbränsle ska mätas.

El och fordon är Swedacs tema under Frihamnsdagarna

Årets Frihamnsdagar arrangeras 25-27 augusti. Sju olika scener byggs upp på Bananpiren i Göteborg och årets program innehåller mer än 150 punkter. Ledarna för majoriteten av de svenska riksdagspartierna deltar liksom kommuner, organisationer och företag – allt från Svenska kyrkan till byggföretag som Peab och Serneke.

Swedac står som värd för två scensamtal och har en plats bland utställarna.
– Frihamnsdagarna är ett intressant alternativ till Almedalen och Järvaveckan. För oss som myndighet är det viktigt att vara aktiva i öppna samtal om vårt samhälle. Dialog är stärkande för demokratin och som en av få myndigheter med placering i Västsverige ser vi det som givande att ta vara på de lokala möjligheter som ges, säger Peter Kronvall, kommunikationschef på Swedac.

Swedacs båda seminarier handlar om el som drivmedel för fordon och hur framtidens bränsle ska mätas.

Mikael Schmidt, Avdelningschef reglerad mätteknik

– Det här är frågor som berör de flesta medborgare, men som få är medvetna om. För fossila bränslen finns väl inarbetade system för att se till att konsumenten får den mängd bränsle man betalar för, samtidigt som näringslivet har rättvisa konkurrensvillkor. Nu förändras marknaden för drivmedel och då behöver området ses över på nytt. Vi står mitt i det skiftet, säger Mikael Schmidt, avdelningschef för reglerad mätteknik.

Renée Hansson, utredare

Mikael Schmidt tillsammans med Renée Hansson, utredare, är två av dem som representerar Swedac under Frihamnsdagarna. Båda deltar i scensamtalen. I Swedacs monter finns fler av myndighetens medarbetare på plats.

 

Swedac på scen under Frihamnsdagarna

Hur mäter vi framtidens bränsle?
Fredag 26 augusti kl 14:00, på scen Ebbe.
Lördag 27 augusti kl 11:30, på scen Dawit.