Hoppa till innehållet
Nyheter

Hållbarhet i fokus – så firas World Accreditation Day

I dag firas World Accreditation Day över hela världen. Årets tema kretsar kring hur ackreditering bidrar till hållbar ekonomisk tillväxt och miljö. Till dagens firande har en broschyr fylld med exempel på hur ackreditering bidrar till hållbar utveckling tagits fram.

Det är de internationella paraplyorganisationerna ILAC och IAF som tagit initiativet till World Accreditation Day. De båda organisationerna har delvis olika fokus, där ILAC är den internationella organisationen för ackreditering av kontrollorgan och laboratorier medan IAF är den globala organisationen för ackreditering av certifieringsorgan och verifierings-och valideringsorgan. I ett gemensamt uttalande från de båda organisationernas respektive ordförande, Emanuele Riva och Etty Feller, lyfter de fram vinsten med att kombinera olika perspektiv.
– Att våra båda organisationer arbetar tillsammans är ett bevis på att områden som vid första anblick kan verka olika kan skapa stort värde när de kombineras, säger Riva och Feller.

De fortsätter:
– FN:s globala hållbarhetsmål har skapat en tydlig färdriktning för hela världens samlade ansträngningar. Under World Accreditaiton Day vill vi visa hur ackreditering och bedömning av överensstämmelse bidrar till globala lösningar på globala utmaningar, säger Riva och Feller.

Läs broschyren för World Accreditation Day som beskriver hur ackreditering bidrar till hållbar ekonomisk tillväxt och miljö. Broschyren innehåller konkreta exempel.

Eller se en video som förklarar hur ackreditering bidrar till hållbarhet.