Hoppa till innehållet
Nyheter

Sanktioner kan träffa ackrediterade aktiviteter

Kriget i Ukraina har lett till att det har införts sanktioner mot såväl individer och organisationer med koppling till bland annat Ryssland och Belarus. Läs mer om vad som krävs av er som kan komma att påverkas av denna situation.

Sanktioner kan träffa ackrediterade aktiviteter

Kriget i Ukraina har lett till att det har införts sanktioner mot såväl individer och organisationer med koppling bland annat till Ryssland och Belarus. Varje verksamhet måste själv bevaka om man har transaktioner med någon som omfattas av sanktioner och om de aktiviteter man utför kan innebära att man bryter mot sanktionerna.

International Accreditation Forum, IAF har gjort ett skriftligt uttalande med anledning av sanktionerna med anledning av kriget i Ukraina. Håll utkik på IAF:s webb under nyheter för hela uttalandet.

För ytterligare information om sanktioner hänvisar vi till Kommerskollegium som i Sverige har ansvar för sanktioner utfärdade av FN och EU, de har information som uppdateras på sin hemsida och även länkar till andra sidor där det finns mer information. Läs mer här