Hoppa till innehållet
Nyheter

Spännande konferens om AI

Före detta ärkebiskopen i Sverige, representanter från EU, akademi och näringsliv samlades när det svenska ordförandeskapet arrangerade konferens om AI. Anette Arveståhl, chefsjurist och avdelningschef på Avdelningen för juridik och handelsfrågor, var på plats!

Spännande konferens om AI

Hej Anette, chefsjurist och avdelningschef på Avdelningen för juridik och handelsfrågor!

Du var nyligen på en konferens på tema Hållbar artificiell intelligens och artificiell intelligens för hållbarhet, berätta!
– Det var en tvådagarskonferens, arrangerad av det svenska ordförandeskapet. Den hade ett spännande upplägg där deltagarna, med varierande bakgrund – bland annat forskare, näringslivsrepresentanter, tidigare ärkebiskopen i Sverige, representanter från myndigheter och EU – satt vid småbord och diskuterade olika ämnen. Som därefter presenterades i storgrupp.

Vad hände mer?
– Dag två placerades vi vid nya bord, med nya samtalspartners. Dessutom var det några studiebesök inlagda där bland annat AI Sweden berättade om sitt arbete och visade sitt utvecklingslabb där olika företag kan arbeta med AI-lösningar.

Vad lärde du dig?
– Jag fick insikt om bredden på möjligheterna med AI men också om olika aspekter som krävs för att det ska bli lyckat. Det finns risker, det krävs kunskap och medvetenhet kring detta samtidigt som möjligheterna är stora. Och så intressant att höra om utvecklingsaktiviteter som pågår som kan bidra till att göra oss som samhälle lite bättre!