Hoppa till innehållet
Nyheter

Swedac får hyresgäst – högskolan flyttar in

Swedac får en hyresgäst. Det är Högskolan i Borås som flyttar in i Swedacs lokaler under en period.
– Det här är ett sätt för oss att använda våra lokaler på ett dynamiskt sätt. Givande för både oss och högskolan, säger Håkan Pettersson, avdelningschef på Swedac.

Swedac får hyresgäst – högskolan flyttar in

Från och med den 15:e december hyr Högskolan i Borås in sig i Swedacs lokaler. För högskolan ger hyresperioden på fyra år en möjlighet till mer utrymme under en ombyggnadsperiod. Personal som påverkas av byggprojekten i Högskolans lokaler kan nu arbeta från andra våningen på Allégatan i Borås, där Swedac har sin verksamhet.
– Swedacs lokaler ligger perfekt, rakt över gatan från Högskolan. Dessutom är alla utrymmen så fräscha att det bara är för oss att flytta rakt in, säger Cecilia Hallgren, fastighetssamordnare på Högskolan i Borås.

För Swedacs del finns flera fördelar med upplägget. Bland annat att använda lokalerna effektivt, inte minst med tanke på att många av Swedacs medarbetare numer arbetar delvis på distans. Håkan Pettersson ser också möjligheter till tätare samverkan med högskolan

– Både Swedac och högskolan är myndigheter och det känns givande att dela lokaler under en period. Samverkan leder alltid till något positivt, säger Håkan Pettersson.