Hoppa till innehållet

KVALITET

Kvalitet

Begreppet kvalitet används i mängder av sammanhang. En kopp te i soffan höjer livskvaliteten. En skjorta som inte krymper i tvätten håller rätt kvalitet. Men hur skapas kvalitet på samhällsnivå? Följ med när Swedac tar en titt på begreppet kvalitet nu och i framtiden.

Kvalitet – hur skapas kvalitet på samhällsnivå?

HÅLLBARHET

Hållbarhet

FN:s globala hållbarhetsmål, Agenda 2030, beskrivs ofta som en karta till framtiden. Målen är tydliga. Men hur ska vi nå dem? Swedac har tagit en titt på hur myndighetens verksamhet bidrar i dag, och vad som kan utvecklas.

Hållbarhet – hur når vi de globala målen?

MAT

Mat

Mat är inte bara något som mättar magen. Vad som läggs på tallriken speglar också vilka vi vill vara, hur vi ser på hälsa och våra traditioner. Under 2020 förändrades vårt sätt att äta – mat blev också trygghet. Vad händer med maten och hur påverkas livsmedelsbranschen av vår nya jakt på trygghet?

Mat – hur äter vi i framtiden?

SHOPPING

Smartare shopping

Svenskar handlar allt mer via nätet och butikerna vi shoppar ifrån finns i alla delar av världen. Men vad händer med konsumentskyddet när våra inköpsvanor förändras? Kan vi fortsätta att lita på att prylar vi köper är säkra? Swedac tar en titt på framtidens shopping.

Shopping - hur handlar vi i framtiden?

ENERGI

Energi

Energin i världen är evig, men till formen förändras den ständigt. Varifrån ska vi hämta kraft i framtiden? Swedac tar en titt på en av samhällets viktigaste frågor.

Energi – var hämtar vi kraft i framtiden?

VATTEN

Vatten

Dricksvattnet i Sverige är rent tack vare mångas noggranna jobb på vägen till kranen. Men tar vi det för givet? Följ med oss när vi synar framtiden för dricksvattnet.

Vatten – en ren självklarhet?